Amíg gyermek az ember mindenben keresi a szépet, a csodát, a kalandot. Rácsodálkozik a világra tágra nyílt szemmel és minden apró jelentéktelen dolgot észrevesz, megfigyel.

Milyen györörű tud lenni a koránkelők számára a nap első sugara?

Aki a mező melett él sokszor úgy érezheti, hogy lejöttek a felhők, amikor 3-4 méter magasságban látja csak elterülni a vastag párarengeteget.

Hogyha madáretetőt rakunk ki télen a madaraknak szebbnél szebb látogatók érkeznek etetnőnkhöz.

A hajnali madárdal…

Egy másik ember mosolya…

A bogár, ami mászik a fán…

Az idős néni, akinek segít felvinni a csomagokat és az kedvesen megsimogatja a fejét vagy csak épp megköszöni egy mosoly kíséretében…

 Ezektől a szép dolgoktól egészen a vicces részletekig el lehet jutni. 

A tüsi rövid hajat kifejezetten jó érzés visszafele simogatni, sőt ráadásul mind a két fél számára jó élmény. 😀

A csodalátás  egy különösen jó dolog. Mindenben van valami jó, valami csoda, valami érdekes. 

Az élet legváratlanabb pillanataiban kapott jó és őszinte bók nem csak vidámabbá, de üdébbé is teszi  a körülötted lévő embereket.  

StoryTime

A te életedben is biztos volt már olyan, hogy úgy érezted, ez nem a te napod és mégis, megdicsértek, hogy milyen ügyes vagy, milyen jól nézel ki, vagy felnéznek rád, hogy igy formában tudod tartani magad.

Ezek általában, azért esnek annyira jól, mert lehet, hogy te totál nem érzed magad toppon, de mások mégis meglátják benned a jót, azt amitől te szuper vagy. 

Egyszer a tömött villamoson utaztam, és egy nagyon csinos lány lépett fel pont a járműre, hogy az ajtó csukódása még súrulta a ruháját. A szíve majd ki ugrott, próbálta magát összerakni. 

“Nagyon csinos vagy :)”

Ennyit kellett mondanom csupán, hogy elmosolyodjon és az előbbi szétesettség helyett önbizalom csillogjon a szemében. 

A világ rohan, nincs az embereknek idejük megállni és egy kicsit több időt szentelni másokra. Ezért olyan különösen jó érzés találkozni olyan emberekkel, akik ebből kizökkentik.

Legyél te is egy kedves pillanat mások számára! Ébreszd fel másokban is a világra rácsodálkozó gyermeket!

Photo by Senjuti Kundu on Unsplash

%d bloggers like this: